Darmowa dostawa do paczkomat贸w od 149 z艂 馃挆

Szukaj

Grzybowa masala chai

Lune, 5 wrzesie艅 2020
Grzybowa masala chai

Masala Chai to tradycyjna indyjska herbata z dodatkiem aromatycznych przypraw i mleka. Z hindi masala t艂umaczone jest jako przyprawy, a chai jako herbata, tak wi臋c masala chai to nic innego jak herbata z dodatkiem przypraw.

W tradycyjnej wersji jako bazy do masala chai u偶ywa si臋 czarnej herbaty, najlepiej Assam lub Darjeeling. Jednak Inner Peace idealnie sprawdzi si臋 w tej roli. Ziemsity posmak grzyb贸w idealnie komponuje si臋 z przyprawami. Rozgrzewaj膮ce w艂a艣ciwo艣ci masala w po艂膮czeniu z grzybami reishi, kt贸re wspieraj膮 prac臋 uk艂adu odporno艣ciowego sprawiaj膮, 偶e grzybowa masala chai to idealny wyb贸r na d艂ugie, jesienne wieczory!

Sk艂adniki na 2 porcje:

  • 2 gwiazdki any偶u
  • 8 go藕dzik贸w
  • 10 ziarenek kardamonu
  • 6 plasterk贸w imbiru
  • 1 laska cynamonu
  • 2 szklanki wody
  • 1 艂y偶ka sto艂owa Inner Peace Tea
  • 1 szklanka mleka (u nas migda艂owe lub kokosowe)
  • 2-3 艂y偶eczki miodu (lub innego s艂odzika).

 Spos贸b przygotowania:

  1. Przyprawy delikatnie rozkrusz, aby wydoby膰 z nich pe艂ni臋 smaku.
  2. W ma艂ym garnku umie艣膰 przyprawy, herbat臋 oraz wod臋. Zagotuj na ma艂ym ogniu.
  3. Gdy chai zacznie si臋 gotowa膰, dodaj mleka i gotuj na ma艂ym ogniu jeszcze przez oko艂o minut臋.
  4. Po przestygni臋ciu, odced藕 za pomoc膮 sitka i dodaj miodu.
  5. Poczuj magi臋 zapach贸w ajurwedyjskich zi贸艂 i rozkoszuj si臋 niesamowitym, wyrazistym smakiem Twojej chai.


Koszyk

Tw贸j koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakup贸w

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj